namastien@gmail.com

Slow Flow yoga

Slow Flow is een vloeiende en rustige vorm van yoga. De flow van de ademhaling vormt de basis voor de zachte dynamiek van deze les. Licht en creatief werk je in een langzaam tempo toe naar een opbouw van kracht, balans en een verbeterde focus. Je zult je opgeladen voelen en ook de energie door je lijf voelen stromen.

Yin meditatie

Yin yoga is een verstillende rustige vorm van yoga waarbij het bindweefsel wordt aangesproken. Bindweefsel zit tussen je spieren en pezen en blijven zo soepel. Bovendien heeft yin yoga een diep stimulerende, kalmerende en ontspannende werking. De liggende en zittende houdingen worden langer aangehouden dan in andere yogavormen en heeft een uitermate heilzaam effect op je organen, immuunsysteem, spieren, gewrichten, meridianen en op je geest. Meditatie en een bodyscan zijn een onderdeel van de les. Je lijf en geest en ook je ademhaling worden soepeler en rustiger! Het werkt enorm kalmerend voor je zenuwstelsel.

Active Flow

Actieve vorm van yoga afgewisseld met rustige momenten zodat lichaam en geest aandacht krijgen. Vinyasa's komen hier ook voorbij. Alle houdingen in een flow en altijd op jouw ademhaling. We starten altijd met een meditatie en eindigen in savasana, de eindontspanning.


Yoga Nidra

Slaap van de yogi's. Een uur yoga nidra kan geijk staan aan 4 uur diepe slaap. Je lijf en geest herstellen zich van diepe indrukken en je wordt meegenomen in een diepe meditatie. Je mind komt tot rust (hersenactiviteit vermindert)en na afloop voel je je uitgeruster en ervaar je minder stress of het gevoel van alles te 'moeten'. Het kalmeert bovendien de zenuwen. Een bodyscan is onderdeel van deze les. Deze vorm van yoga bied ik apart als event aan.


Mind-walk

Een combinatie tussen wandelen en yoga in de natuur. We gaan naar een mooie plek om samen afwisselend stil te zijn aan de hand van een mooi thema. Door middel van yogahoudingen, ademhalingsoefeningen en meditatie even teruggaan naar je kern. Samen bewegen en ook stil te zijn. De energie te voelen. Wat dient zich aan? Opladen door de natuur. Er is ook ruimte dit te bespreken of even na te praten over jouw ervaring. Alles is goed. Ervaar het zelf.BRTT sessie

Body Remember Trauma Therapie.

We  maken een diepe innerlijke reis. Een reis waarin we op zoektocht gaan in ons lichaamsgeheugen, op zoek naar opgeslagen spanning, energie en emoties die ver weggestopt zitten. Je lichaam slaat alle emoties op en dat kan klachten veroorzaken. 

Deze vorm van therapie is een krachtige techniek en helpt je tot op een diepere laag trauma's te verwerken zonder eindeloos te praten over dingen die spelen of gespeeld hebben in jouw leven.

We gaan naar aanleiding van jouw ingevulde  intakeformulier in gesprek en daarna door middel van verschillende oefeningen aan de slag. Je lichaam laat los wat op dat moment nodig is. Je weet niet  welk trauma mag worden gereleased. Door middel van onder andere natuurlijke trillingen zul je meer gaan voelen. Je zult meer rust ervaren en zelfs depressieve gevoelens kunnen verminderen. Ook in combinatie met TRB is deze manier van therapie bijzonder helend. Het is ook bijzonder kalmerend voor je zenuwstelsel en werkt door op je zelfhelend vermogen. Zelfs mensen met PTSS kunnen na BRTT en TRB weer normaal leven.

Ademsessie TRB

Trauma Release Breathwork

Wat houdt het in?

De ademhaling, we doen het de hele dag door. Onbewust. Ongeveer 90% gebruikt maar 30% van de ademcapaciteit. Dus veel mensen krijgen te weinig zuurstof binnen, wat stress, ziektes en een enorm moe gevoel kan veroorzaken. Je zit niet lekker in je vel.

Eerst gaan we samen kijken wat jij nodig hebt op dit moment in jouw leven. En soms weet je dat niet. Praten heeft niet altijd het beoogde effect. Ik ben geen psycholoog. We doen een intake met gebruik van een visualisatie. Ik stel je vragen en je geeft antwoord op je gevoel in plaats van met je hoofd. We zetten de ratio even lekker on hold. Dan zetten we een intentie, een woord of zin waar jij op dat moment veel aan kan hebben. Daarna gaan we ademen. Dit kan met verschillende technieken. De Wim Hof ademtechniek, de hart-coherentie ademhaling en de verbonden ademhaling.

Verder begeleid ik jouw innerlijke reis door middel van een van deze specifieke ademtechnieken om iets te veranderen in jouw lichaam en geest. Je zult meer ruimte en ontspanning ervaren en door middel van acupressuur (drukpunten in jouw lichaam) en muziek kun je door bepaalde trauma’s heen ademen. Soms zul je een emotie kunnen ervaren, dat betekent dat daar iets ‘vastzat’. Het is zo prachtig om te zien dat je lijf het antwoord vaak weet. Dus vastzittende emoties worden eindelijk bevrijd, bovendien krijg je meer zelfinzicht. Adem betekent groei. Na afloop zul je ruimte en lichtheid ervaren. Een detox voor je lijf en geest. En jij doet dit zelf! Ik begeleid je hier slechts in. Als je je adem verandert, verander je je leven. Je adem is een prachtig instrument en je doet dit de hele dag door. En hoe je ademt bepaalt de kwaliteit van jouw leven. Word je hier meer bewust van. Het is een van de meest effectieve zelfhelingsmethode.

Boek jouw ademsessie(s) met of zonder BRTT sessie via een app of mail. Ik raad er minimaal 3 aan, omdat je hierin groeit en steeds een verschillende ervaring en inzichten zult hebben. Soms ervaar je zelfs visioenen. Samen bepalen we jouw sessie(s) en je krijgt huiswerk mee en een persoonlijke meditatie, zodat je dit thuis ook kunt oefenen. Gun jezelf meer kwaliteit van leven en boek een ademsessie! Het kan levensveranderend zijn, echt!